Antiena ir žolelių spirginė, sojų kastinys, rausva burokėlių košė, šakninių daržovių traškučiai

Produktai:

Antiena 600 g,

Alyvuogių aliejus 50 ml,

Rūkyta druska 50 g,

Čiobreliai švieži 20 g,

Klevų sirupas 2 valg. šaukštai,

Svogūnai 100 g,

Burokėliai 200 g,

Konservuotos r. pupelės 200 g,

Balzamiko actas 100ml.

Citrinų 100 g,

100 g krapų šviežių,

100 g luptų česnakų,

50 g maltų juodųjų pipirų,

100 g kmynų sėklų,

Žirnių daigų

Cukinijų 500 g,

Salierų šaknys,

Topinambai,

1l sojų grietinėlė

Sojų pieno be priedų 2 l,

Druskos,

Sojų grietinėlę, smulkintus krapus, smulkintas kmyno sėklas, trintus česnakus, pipirus, citrinų sultis sutriname trintuvėje, mišinį dar kartą išmaišome su baltymų maišytuve ir paliekame šaldytuve per naktį. Ryte perkošiame masę, kad neliktų jokių didesnių nuosėdų pėdsakų. Supilame į  sifoną. Užtaisome 1 arba 2 kapsulėmis ir gerai suplakame, paliekame šaldytuve, kad atvėstų.

Topinambus ir salierų gumbus nuvalome, supjaustome plonai ir kepame vidutiniškai aukštoje temperatūroje orkaitėje arba gruzdintuvėje, kol paskrus ir pasidarys traškūs. Išimame ir paliekame ant maistinio popieriaus nudžiūti. Nudžiūvus sutraiškome.

Antienos filė gabaliukus įpjauname 5 – 6 pjūviais, išilgai užpilame klevų sirupu ir pabarstome rūkyta druska. Svogūnus karamelizuojame balzamiko acte.

Išverdame burokėlius. Sutriname svogūnus, burokėlius ir konservuotas raudonąsias pupeles, pabarstome žolelių prieskoniais ir druska. Išmaišome. Antieną pašauname į orkaitę 230 C kepimo režimu, po 5 min nustatome 180 režimą ir kepame dar 5 min. Iškeptą antieną paliekame 5min. Lėkštėje formuojame burokėlių tyrę.

Cukinijas nuskutame, išimame sėklytes ir išpjaustome makaronus (cukinijų juostelė), juos pašlakstome aliejumi ir čiobreliais. Lėkštėje formuojame košę, su sifonu purškiame kastinio kremą, antieną pjaustome pagal rėžius po 2 gabalėlius, aplink burokėlių košę barstome topinambų traškučius ir puošiame žolelėmis bei cukinijų makaronais.