Parmezano – pomidorų – baziliko sūrio tortas

 

Parmezano trupiniai:

300 g sviesto

100 g smulkinto parmezano

24   g druskos

100 g rudojo cukraus

200 g baltojo cukraus

240 g migdolų miltų

260 g miltų

80 g šokolado

Visus ingredientus sumaišykite plakikliu. Atšaldykite šaldytuve vienai valandai. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 12 minučių.

Pomidorų – braškių – baziliko želė:

200 g šviežių braškių

200 g avietinių pomidorų

200 g PONTHIER braškių tyrės

12 g pektino NH

140 g cukraus

8 g  želatinos lapelių

36 g OLITALIA balzaminio Modenos acto

4 g citrinos rūgšties

Sumaišykite braškių tyrę su šviežiomis braškėmis ir avietiniais pomidorais. Įberkite cukrų kartu su pektinu ir virkite. Įdėkite išmirkytas želatinos plokšteles, actą ir citrinos rūgštį.

Balto šokolado – kreminio sūrio – baziliko putėsiai:

220 g saldaus kremo

300 g PHILADELPHIA sūrio kremo

180 g vandens su baziliku

590 g baltojo šokolado

10 g želatinos lapelių

750 g plaktos grietinėlės

Sumaišykite sūrio kremą su 220 g saldžios grietinėlės. Išlydykite šokoladą ir sumaišykite su kremo mase.

Sumaišykite visus komponentus. Supilkite vandenį su baziliku ir želatina. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę.