Burger Fiesta 2017

Savaitgalis – geriausias metas pailsėti ir palepinti save. Kas į sodus, kas į gamtą mėsytės pasičirškinti, kas į … prekybos miestelį „„Urmas“! Antrus metus iš eilės Kauno prekybos miestelis „„Urmas“ kvepėjo grilio ir kepamos mėsytės dūmeliu – kauniečiai ir miesto svečiai lepinosi skaniausiais mėsainiais renginyje „„Burger Fiesta 2017“. Pernai itin pasiteisinęs renginys ir šiemet sulaukė gausaus būrio gerbėjų. O kur gi nesulauks, kai profesionalus virtuvės šefas su komanda kepa ir vaišina skaniausiais suvožtiniais, vaikai nemokamai gali pūsti burbulus-milžinus, o kiekvienas atsinešęs savo kepsninę, ingredientus ir patarimus gauna už šypseną!

Renginio metu, organizatoriai, kartu su keliaujančio restorano „„Vakarienės namai” šefu Tomu Ragausku ir jo komanda, siekė aukščiausio mėsainio rekordo. Ar pavyko? Regis taip – visi 2,5 metro! Sunaudota 250 jautienos paplotėlių ir 500 bandelių puselių. Kiek padažo, salotų ir kitų pagardų – suskaičiuoti jau nebespėjome. Renginio svečiai pavaišinti daugiau kaip 1200 mėsainių, todėl net ir profesionaliems virėjams teko ieškoti pagalbos. Maisto tinklaraštininkė Ilona Juciūtė neišsigando pasiūlyto iššūkio ir puikiai susitvarkė su patikėtomis užduotimis.

Renginyje dalyvavęs maisto kritikas Andrius Užkalnis išsakė taiklią pastabą apie lietuvių mėsainių valgymo ypatybes. Anot jo, didelė dalis žmonių mano ir teigia, kad mėsainiai – nesveikas maistas. Tačiau pamačius, kokia eilė nusidriekė prie šefo Tomo gaminamų mėsainių, darosi aišku, kad sveikos mitybos principus galima pamiršti, kai kalbama apie mėsainius. Renginio vedėjas Gediminas Juodeika taip pat įvertino mėsainius – sukirto net keletą, todėl, matyt, galima dėti dar vieną pliusą. Tobulas oras, puikus renginys – vykęs savaitgalis! Linkime, kad tokios fiestos prekybos miesteliui „„Urmas“ taptų smagia tradicija ir laukiame kitų metų, galbūt, naujas mėsainių bokšto rekordas bus 5 metrai?