Sako, šiemet madinga žalia spalva. Sodo žalia. Ir visi jos atspalviai.
Nesiginčysime – po žiemos, šis, mados pasaulio guru „„Panetone“ pareiškimas maloniai nuteikia gaivumo ir gyvybės pasiilgusias akis. Žalia… garderobe, eksterjere, interjere, galvoje ir net širdyje. Ir net pavasaris, su visomis būsimų švenčių linksmybėmis atrodo artimesnis, dar labiau laukiamas, žadantis naujus pojūčius ir, žinoma, pokyčius!
Pamėginkite ir jūs įsileisti madingų atspalvių į savo restoraną – iš naujo suviliokite klientus gaivumu arba parsineškite keletą smagių idėjų į savo namus.
Indaujos atgaivinimas. Čia galioja vienas paprastas patarimas – netaupykite kokybiškų indų sąskaita. Net ir įmantriausias patiekalas suraižytoje arba papilkėjusioje lėkštėje atrodys, švelniai tariant, neskaniai. Būkite šiuolaikiški – domėkitės naujovėmis ir mados tendencijomis gastronomijos pasaulyje. O jeigu vis dėlto nesiekiate „„Michelin“ žvaigždučių, bet norite pavasarį sutikti kitokie – pasinaudokite maža gudrybe. Pasirinkite gerai „atidirbtą“ patiekalą iš meniu (idealiu variantu į meniu įsitraukite naują patiekalą) ir patiekite jį visiškai kitokiame inde, negu likusius patiekalus. Juk tikrai esate matę bulvytes, patiekiamas metaliniuose krepšeliuose arba naudojamas akmenines lenteles. Tiesa, tokiu pateikimu jau nieko nenustebinsi – beišeinantis iš mados reikalas. O štai šiemet pasirinkę ypatingą šefo patiekalą pateikti gaivumu dvelkiančiame žalios spalvos inde – tikrai būsite pastebėti. Ir nebūtinai tai turi būti karštų patiekalų lėkštės, kurios paprastai kainuoja brangiausiai, patraukti akiai užtektų ir užkandžių lėkštelės arba padažinės. Svarbiausia – idėja.
Patiekalai. Manote, kad investavimas į indus – pinigų švaistymas? Išmėginkite kitas galimybes: naujas patiekalas Jūsų meniu – galbūt tai, ko jau senokai reikia jūsų svečiams. O jeigu virtuvės šefas pasuks galvą ir sukurs patiekalą, kuriame vyraus šių metų spalva kaip pagrindinis akcentas – jau turėsite ne tik gardžią naujieną pavasario pradžiai, bet žengsite ir labai teisingą marketinginį žingsnį savireklamos link – gardžias istorijas apie patiekalus svečiai mėgsta ne ką mažiau nei pastaruosius.
Pavasario dekoras. Ar pastebėjote, kaip žalia spalva pagyvina tuščius stalus, kaip sužadina apetitą? Bazilikai, rozmarinai ir kitos žalios gėrybės ant stalų jau nebestebina, nors atrodo vis dar madingai. Savikaina nedidelė, įsigyti randama lengvai, bet priežiūros reikalauja. O trūkstant žinių arba atidumo – augaliukai greitai praranda patrauklią išvaizdą. Tiesa, jeigu atstovaujate restoraną ir esate pamėgę staltieses, tokius augaliukus stalams papuošti bus gerokai sudėtingiau. Todėl naudokitės šio pavasario madomis ir stalų puošimui rinkitės ne skintas gėles ar prieskonines žoleles, o visžalius augalus, kurie puikiai išsilaiko nuskinti iki kelių savaičių – pavyzdžiui, eukalipto stiebeliai, palmių lapai ar kiti išraiškingi augalai bus tobuli šio pavasario palydovai! O jeigu dar pagyvinsite išsprogusiais kačiukais ar beržų šakelėmis ir visa tai sumerksite į stiklines, permatomas vazas – rezultatas gali nustebinti!
Tiesa, šiemet interjere pamirškite tokius augalus kaip fikusai, monsteros, palmės ar kiti didžialapiai žaliūkai. Į populiarumo viršūnes sparčiai kopia naujas favoritas – alyvmedis! Užtektinai egzotiškas, nereiklus priežiūrai ir sąlygoms, sparčiai augantis ir puikiai tinkantis meniškiems žmonėms, mat genint šakas galite eksperimentuoti su formomis.
Šventes pasitinkant. Ar pastebite skirtumų tarp šventų Kalėdų ir šventų Velykų laukimo laikotarpio? Na bent jau tarp pirmosios šventinės dienos. Taip, mes irgi pastebėjome – skirtumas didžiulis! Savo puošnumu, dekoro gausa ir sureikšminimu Velykos nė iš tolo neprilygsta Kalėdoms. O be reikalo. Žmonės vis labiau įsijaučia į pastarųjų laukimą ir pasiruošimą, juk vienok, tai pati svarbiausia bundančio pavasario šventė, todėl būtų gana neprotinga nepasinaudoti tokia puikia proga, ieškant būdų kaip pritraukti arba palepinti klientus. Papuoškite stalus ne pigiu plastikiniu margučiu ar nutriušusiu viščiuku, o pasitelkite fantaziją! Arba paieškokite tinkančių idėjų internete – ilgai neužtruksite, pažadame. Svarbiausia – nebijokite būti kitokie ir savo klientams pasiūlykite šventinės dienos vertas alternatyvas savo restorane! Vėlyvi pusryčiai, pietūs ar šventinė vakarienė – tai reikalas, kuris tampa populiarus ne tik per Kalėdas. Parenkite meniu, pasirūpinkite stalų paruošimu. Pavasaris – tiesiog tobulai susieina su žaliais atspalviais, o šiemet ypač madinga maišyti tarpusavyje pastelines gamtos spalvas, skirtingų formų ir spalvų taures bei indus. Eksperimentuokite! O jeigu ieškote pasiteisinimų argumentuodami, kad neturite nei pastelinių spalvų indų, nei reikalingo kiekio skirtingų taurių – pasidomėkite indų nuoma. Indai, taurės, vazos, dekoro elementai, net gyvos gėlės – šiais stebuklingais laikais viskas darosi įmanoma. Ir paskutinių kelnių nusimauti, taip sakant, tikrai nereikia.
Pasitikite pavasarį madingai ir išmoningai!
Nuotraukos: pinterest