Meniu naujienos restorane ,,Brasserie de Verres en Vers“

Kas ratus, kas batus ar tiesiog išvaizdą keičia už lango pasikeitus sezonui, o gastronomijos pasaulis taip pat žiemos miegu nemiega – pats darbymetis! Dalinamės naujienomis iš a la carte rudens-žiemos meniu puikiajame Radisson BLU restorane „„Brasserie de Verres en Vers“.

Žvarbiu oru sušilti – TAILANDIETIŠKA MARSELIO ŽUVIENĖ. Pakankamai sodri ir gardi, kad paguostų, su smagiai derančiais prieskoniais, tačiau su vos per daug rūgštelės, kuri įkyrokai prašosi taurės tinkančio vyno. Šiek tiek muskato su trupučiu česnako lengvai pamarinuojant jūros gėrybes + lengvas dūmo kvapas – mažos smulkmenos, kuriomis papildžius ši sriuba pretenduotų užgožti pagrindinį patiekalą.

BUROKĖLIŲ SULTYSE MARINUOTŲ LAŠIŠŲ FILĖ, AUKSINIŲ BUROKĖLIŲ TYRĖ, LAŠIŠŲ IKRAI, KEPINTOS PANKOLIŲ SĖKLOS. Skirtingos burokėlių rūšys tikrai puiki pora sultingai lašišai. O kad jau puiki pora, tai ir to burokėlių skonio norisi dar daugiau. Svečių įgeidžius patenkinti padėtų lašišos marinavimas naudojant vakumatorių. Tiems, kurie virtuvėje sukasi mažiau – marinuojant produktus vakumatoriaus pagalba, sutrumpėja marinavimo laikas, o produktas gausiau prisigeria marinato skonio. Ir jeigu pankoliai su druska būtų pateikiami kaip vienas, o ne atskiri ingredientai (pavyzdžiui skrudintų pankolių druska) – patiekalo sėkmė garantuota.

BIZONO NUGARINĖS KEPSNYS, KEPTI PASTARNOKAI, TRAŠKIOS KUKURŪZŲ POLENTOS IR TRUMŲ LAZDELĖS, FERMENTUOTO ČESNAKO SVIESTAS. Abejingų nepalikęs kepsnys, įtiksiantis net tiems, kurie palaiko vegetarų pusę. Sultingas, išraiškingo skonio, puikiai papildytas trumų skonio akcentais. Prašyčiau pakartoti!

KEPTA BALANDŽIO KRŪTINĖLĖ IR ŠLAUNELĖ, KAŠTONAI, SALIERŲ PIURĖ, MĖLYNIŲ PADAŽAS. Minkštutė išraiškingo skonio balandžio krūtinėlė puikiai papildyta šlakeliu padažo – spaudžiame dešinę šefui. Tačiau balandžio šlaunelės skonį gerokai užgožė jos formavimui panaudota paniruotė – čia padažas jau nebepadėjo. Tiesa, bendras vaizdas lėkštėje viliojantis – ragaukite į sveikatą!

MANGŲ ŠARLOTĖ, RAUSVŲJŲ APELSINŲ ŠERBETAS, MORENGINIS LIMETŲ KUPOLAS. Ilgokai diskutavome ar teisingas pasirinkimas šaltajam sezonui. Gal norėjosi labiau išskirtinio derinio, pavyzdžiui apelsinų džemą keisti natūralia juodųjų serbentų tyre ir gardinti tik apelsino žievelėmis, pridedant šiek tiek dūminio viskio akcentų sušildant viską lengvomis vanilės natomis. Bet čia tik mano nuomonė.

 

Verta užsukti išmėginti – užuosti, paragauti ir patiems įvertinti!