Vasaros švenčių naujiena – modernumu dvelkiantys vienkartiniai indai

Kiekvienas virėjas žino – atšilę orai pranašauja darbymečio pradžią. Logika paprasta: daugiau saulės – daugiau klientų, daugiau užsakomųjų renginių. Furšetai, išvažiuojami banketai, kiti renginiai ir indai, indai, indai… Stirtos indų važiuojant į renginio vietą, stirtos indų važiuojant iš jos, tuomet kalnai ir kalneliai nešvarių indų restorano plovykloje, o kur dar dūžiai… Ir taip sulig kiekvienu užsakymu. O kartais išties norėtųsi lengvesnio sprendimo. Pavyzdžiui – vienkartiniai indai! Pliusai? Nedūžtantys, lengvi, lengvai pakeičiami, neužimantys daug vietos sandėliuojant, todėl visada po ranka.  Dailūs, elegantiški, na tokie, kokie mūsų rinkoje sunkiai randami. Nebent žinai, kur ieškoti!

Rūpindamiesi savo klientais ir atsižvelgdami į didėjančius poreikius, alternatyvą jau esamiems vienkartiniams indams surado „„Promo Food Service“, Lietuvos rinkai pasiūlydami inovatyvius prancūzų kompanijos COMATEC  gaminius. Išskirtinio dizaino, įvairiausių formų, žaismingi, stilingi ir netikėti vienkartinių indų sprendimai tikrai pelnys kiekvieno šefo simpatijas. Nors šios kompanijos daugumą gaminių sunkiai galėtume pavadinti vienkartiniais. Dėka itin aukštos kokybės gamybos technologijų ir naudojamų kokybiškų medžiagų, produktai pritaikyti daugkartiniam naudojimui.

Labiausiai sužavėjo šios kompanijos gaminių dizaino išskirtinumas ir priimti drąsūs sprendimai. Kai kurie indai atrodo tarsi pasiskolinti iš meno muziejaus, o kai kurie galėtų drąsiai varžytis su garsiausių firmų keramikos gaminiais. Itin žavi ir galimybė laisvai interpretuoti indų panaudojimo galimybes – sau tinkančius tikrai ras ieškantys kitokių dienos pietų išsinešimo variantų. Ir tie, kuriems tenka rūpintis maisto tiekimu banketams, furšetams ar kitokioms progoms – išskirtiniai ir kokybiški indai visuomet prideda kelis papildomus naudingumo taškus!

Paprašėme indus įvertinti ir savo srities profesionalą, vieną iš keliaujančio restorano „„Vakarienės namai“ šefų – Tadą Jungaitį:

„„Rasti kokybiškus ir juolab išskirtinius vienkartinius indus tikrai sudėtinga. O šie, iš pirmo žvilgsnio, regis, puikūs – balti, juodi, įvairiausių formų, atviri arba uždari. Dauguma komplektuojami su uždengimais – tobulas variantas dideliems renginiams. Virėjai gali pasiruošti iš anksto, o kadangi indeliai tvirti ir patikimai uždengiami – galima ekonomiškai sudėti šaldytuve ir būti ramiems dėl pašalinių kvapų kokofonijos.

Beje, keičiasi ne tik madingų indų tendencijos, bet ir svečių poreikiai – anksčiau pageidavę sėdėti prie valgiais nukrauto stalo, dabar žmonės renkasi laisvesnį variantą – mėgavimasis maistu laisvai keliaujant nuo vieno svečio prie kito. Ir žinote, užsakovai nesibaido kitokių indų variantų (tik to, kas pas mus pasirinkimo nebuvo). Šie COMATEC indai tikrai kažkas naujo!

O ar pastebėjote, kad nyksta tendencija užkimšti pilvus vienu – dviem patiekalais? Žmonės mieliau ieško galimybių paragauti daugiau skirtingų patiekalų, o šefai savo profesionalumą gali parodyti karštą patiekalą sutalpindami viename kąsnyje. Tokiam reikalui šie indeliai nepakeičiami – skaidrūs ir dėkingų formų. Tokie, kuriuose kiekviena virėjo uždėta žolelė, trupinėlis ar padažo lašelis tampa puikiai matomi ir vizualiai gali atrodyti nepriekaištingai.

Beje, kalbant apie skaidrumo pliusus – tik įsivaizduokite, kaip tobulai gali atrodyti desertai, pateikiami sferos burbule arba kokteilis (o gal šalta sriuba?) pateikiamas elektros lemputėje?

Labai didelis privalumas, kad indus galima naudoti ne vieną kartą. Žinoma, suprantame, kad jie netarnaus taip, kaip įprastos lėkštės ar kiti indeliai ir po kelių kartų dalį plastikinių indelių teks keisti naujais. Tačiau būkime kūrybingi – man labiausiai patiko, kad svečiams netinkami indeliai gali būti „perdirbti“ – pavyzdžiui su rutulio formos indelio pagalba pagaminsiu puikiausias sferas tobuliems desertams!ių metų tendencija – restoranų maistas į namus. Tačiau girdėjau daug replikų, kad į vienkartinius indus šefai savo patiekalų nedės. Ką gi, manau, kad pamatę šiuos savo žodžius – atsiimtų. O jeigu ne patiekalus išsinešimui serviruoti tokiuose indeliuose, tai bent restorano padažus ar prieskonių mišinius pasiūlyti savo svečiams įsigyti į namus. Buteliukų linija mane gerokai nustebino – nors plastikas, tačiau išvaizda visai nenusileidžia stiklui!”

Mums patiko, o jūs susipažinkite su šiais gražuoliais iš arčiau adresu: www.sanitex.eu  ir prasidėjus vasaros švenčių sezonui savo klientams pasiūlykite šlakelį avantiūrizmo, kartu su COMATEC indais. Nes tik geriausi sprendimai kuria įsimintiniausias akimirkas!